Uputstva za upotrebu

Prije prve upotrebe novog posuđa iz serije Titanio, temeljito operite, isperite i izbrišite. Nakon toga premažite ga tankim slojem ulja ili maslaca.

 • Za uklanjanje tvrdokornih mrlja uvijek koristite spužvicu. Izbjegavajte čelične jastučiće.
 • Uvijek kuhajte na niskoj ili srednjoj temperaturi. Kad kuhate na višim temperaturama, posudu prethodno uvijek nekoliko minuta ugrijte na niskoj temperaturi.
 • Preporučuje se upotreba drvenog ili plastičnog pribora za kuhanje. Povremeno možete koristiti i metalni pribor, ali izbjegavajte rezanje hrane u posudi.
 • Vanjska stijenka posude vrlo je otporna na ogrebotine, a visoki stupanj nepropusnosti omogućuje lako uklanjanje mrlja. Posuđe Titanio može se prati u tekućoj vodi ili otopini deterdženta, pri čemu uopće nije potrebno struganje ostataka hrane; jednostavno se čisti i vrlo je trajno.
 • Ručke posuđa mogu se zagrijati tijekom kuhanja, pa se stoga preporučuje upotreba kuhinjske rukavice.
 • Posuđe se može prati i u perilici suđa, ali treba koristiti sljedeće programe pranja:
  1. pranje na niskim temperaturama (50° C ili ECO)
  2. minimalna doza sredstva za pranje za gore navedene programe
  Tekući deterdženti i niske temperature jamstvo su duljeg vijeka trajanja Vašeg posuđa

  Upozorenje: pri učestalom pranju posuđa u perilici potrebno je posude češće premazati sa malo masnoće.

Proizvodi Ballarini - 10 - godišnje jamstvo

Tvrtka Ballarini, kojoj je dodijeljen UNI EN ISO 9002 certfikat, daje jamstvo za svoje proizvode koje pokriva eventualne nedostatke u pogledu kvalitete materijala i izrade, postojanosti oblika posuđa i neprianjajućih svojstava unutarnjih stijenki. Za vrijeme jamstvenog razdoblja Ballarini će popraviti i zamijeniti sve dijelove s nedostacima. Međutim, jamstvo ne pokriva oštećenja proizvoda koja su rezultat pogrešnog rukovanja, kao što su pregrijavanje površina za kuhanje, korištenje neprikladnog pribora, kao npr. noževa, te stalna primjena abrazivnih sredstava za čišćenje ili neodgovarajuće spremanje (u tu svrhu proizvođač osigurava platnene vrećice).

Važna obavijest:

 • Površinske ogrebotine ne umanjuju neprianjajuća svojstva, odnosno trajnost proizvoda.
 • Proizvod može zadobiti ogrebotine uslijed neodgovorajućeg odlaganja ili dodira s oštrim metalnim predmetima, što može dovesti do oštećenja boje na rubovima posuđa; međutim, to nema nikakav negativan utjecaj na osnovnu namjenu proizvoda.

 

 

Dobro došli na stranice tvrtke FimaxZz d.o.o.

Ovim putem Vam želimo predstaviti proizvode iz našeg prodajnog programa:
Ballarini – kvalitetno neprianjajuće posuđe.