Uputstva za upotrebu
Prije prve upotrebe novog posuđa iz serije Millennium, temeljito ga operite, isperite i izbrišite. Nakon toga premažite ga tankim slojem ulja ili maslaca. Na taj ćete način najbolje iskoristiti prednosti koje nudi neprianjajuća površina izrađena od materijala Teflon-Platinum.

 • Za uklanjanje tvrdokornih mrlja uvijek koristite spužvicu. Izbjegavajte čelične jastučiće.
 • Uvijek kuhajte na niskoj ili srednjoj temperaturi. Kad kuhate na višim temperaturama, posudu prethodno uvijek nekoliko minuta ugrijte na niskoj temperaturi.
 • Preporučuje se upotreba drvenog ili plastičnog pribora za kuhanje. Povremeno možete koristiti i metalni pribor, ali izbjegavajte rezanje hrane u posudi.
 • Vanjska stijenka posude vrlo je otporna na ogrebotine, a visoki stupanj nepropusnosti omogućuje lako uklanjanje mrlja. Posuđe Millennium može se prati u tekućoj vodi ili otopini deterdženta, pri čemu uopće nije potrebno struganje ostataka hrane; jednostavno se čisti i vrlo je trajno.
 • Posuđe se može prati i u perilici suđa, ali treba koristiti sljedeće programe pranja:
  1. pranje na niskim temperaturama (50° C ili ECO)
  2. minimalna doza sredstva za pranje za gore navedene programe
  Tekući deterdženti i niske temperature jamstvo su duljeg vijeka trajanja Vašeg posuđa.

Proizvodi Ballarini - 6 - godišnje jamstvo

Lonci i tave tvrtke Ballarini, kojoj je dodijeljen UNI EN ISO 9002 certfikat, imaju jamstvo proizvođača na sve nedostatke u izradi proizvoda s obzirom na materijale, obradu, deformiranje i premaz. Za vrijeme jamstvenog razdoblja Ballarini će popraviti i zamijeniti sve dijelove s nedostacima. Međutim, jamstvo ne pokriva oštećenja proizvoda koja su rezultat pogrešnog rukovanja, kao što su pregrijavanje površina za kuhanje, korištenje neprikladnog pribora, kao npr. noževa, te stalna primjena abrazivnih sredstava za čišćenje ili neodgovarajuće spremanje (u tu svrhu proizvođač osigurava platnene vrećice).

 

Dobro došli na stranice tvrtke FimaxZz d.o.o.

Ovim putem Vam želimo predstaviti proizvode iz našeg prodajnog programa:
Ballarini – kvalitetno neprianjajuće posuđe.